Seneste nyhedBorups højskole 1

Årets støttefest står lige for dørene

Lørdag den 8. oktober kl 12 åbner Borups Højskole dørene til en forrygende dag. De smukke flyers med dagens program er klar til at blive fordelt. Programmet for dagen er helt fantastisk. Travle medlemmer er ved at lægge den sidste hånd på planlægningen af dagen.

Kom i god tid, så du kan få det hele med.

Du kan sikre dig en plads på holdet, når Erik Søren Vin har vinsmagning. Billetterne koster 100 kr. og kan købes på MobilePay 30 22 54 58. Noter venligst antal billetter og skriv Vin, når du overfører pengene.

Du kan også sikre dig en billet til filmen Vejen er lang. Billetterne koster 50 kr.og kan købes på MobilePay 30 22 54 58. Noter venligst antal billetter og skriv Bio, når du overfører pengene.

Program

12:00

Jørgen Valdsgaards band spiller og tager hjerteligt imod alle.

Konferencier: Journalist Lene Johansen

Velkomst ved formanden for Nenkashe,dk, Saida Karin Sonne

12:30

En lille, glad festtale ved socialrådgiver Gunvor Auken

(du er kun et klik fra resten af programmet)

13:10

Catwalk, afrikanske kangaer, m.m.

13:45

Anna Helena Nordbrandt Jäättelä på ukulele med Hakuna Matata

14:00

Henrik Nordbrandt læser sit digt  Vuggevise

14:30

Susse Wold læser fra Den lille prins, 

Helen Davies akkompagnerer

14:50

Vin fra Spanien, Vinsmagning v. Erik Sørensen Vin

i spisesalen (pris 100 kr.)

15:00

Jens Erik Sørensen & Søren Svagin Jazzduo

Vejen er lang, festlig film om kvindernes historie, vises i højskolens bio (pris 50 kr.)

16:00

Skuespilleren Anne-Vibeke Mogensen holder auktion over flotte gaver fra guldsmed Louise Grønlykke, kunstneren Milena Bonifacini, Happy Feet Studio, Kunst og Køkkentøj, Skærtoft Mølle m.m.m.

17:00

Tak for denne gang

Hele dagen er der børnelopper, fiskedam, hjemmebagte kager, lækre sandwich, god saft, te og kaffe, øl og liflig vin

Vi modtager gerne kontanter, Swipp og MobilePay.

Om Nenkashe.dk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Støtteforeningens formål er, at yde støtte til skolegang for masaipiger, der er flygtet fra omskæring og barneægteskab. Læs mere

Skolegang gør en forskel

IMAG3307 Vidste du, at masaipiger der får mulighed for at fuldføre et skoleforløb,  får større mulighed for at bestemme over deres eget liv? Mange masaipiger i Kenya får ikke den mulighed. Klik Ved at støtte Nenkashe Educational Center kan du være med til at gøre en forskel for de udsatte masaipiger. Masaipiger er en særlig sårbar gruppe i det kenyanske samfund. Der er gamle, stærke traditioner for omskæring og arrangerede barneægteskaber. På grund af den stigende fattigdom i familierne bliver pigerne ofte bortgiftet, endog meget tidligt, for at skaffe midler til familiens overlevelse og måske til drengenes skoleuddannelse, og får derved ikke selv nogen skolegang. Nenkashe Educational Center ønsker at bidrage til et Kenya, hvor piger har lige rettigheder til skolegang og uddannelse, hvor omskæring og tidligt indgåede ægteskaber ikke finder sted og, hvor pigerne i højere grad bestemmer over deres eget liv. Derfor har organisationen taget den opgave på sig at hjælpe masaipiger til at få den skolegang, som har så stor betydning for deres videre liv. I vores støtteforening taler vi mest om sikringen af pigernes skolegang økonomisk set, men organisationen i Kenya arbejder selvfølgelig bredere. Ud over at sikre de enkelte pigers skolegang arbejder organisationen med kontakten til pigernes familie og med almen oplysning i lokalsamfundet. Pigernes kontakt til familien er ofte konfliktfyldt, fordi de er løbet hjemmefra af frygt for omskæring eller et forestående alt for tidligt ægteskab. Nenkashe Educational Center anser et definitivt brud med familien for uhensigtsmæssigt og lægger derfor meget arbejde i at pigen forsones med sin familie samt at få familiens accept af pigens skolegang. Læs mere om Nenkashe Educational Center

Sådan hjælper du

IMAG3707

Du kan blive medlem ved at skrive til: medlem@nenkashe.dk. Det årlige kontingent er 150 kr for voksne og 50 kr for børn under 15 år. Klik for at læse mere Foreningens konto er: reg. 2112 konto 4383 326 120. IBAN: DK8620004383326120 og bankens BIC (NDEADKKK). Skriv dit fulde navn på både mail og indbetaling, så kan vi både sige tak og sende dig et nyhedsbrev. Der er mange andre måder at støtte Nenkashe Educational Center på, og derved sikre masaipigerne skolegang. Du kan deltage i vores årlige støttefest med gaver og ting, der kan sælges. Du kan hjælpe til på selve støttefesten eller du kan deltage med hele din vennekreds. Du kan også være med til at arrangere og afholde loppemarked på Frederiksberg Rådhusplads. Du har måske lyst til at tilbyde et arrangement til fordel for støtteforeningen ligesom bofællesskabet "Jernstøberiet" i Roskilde, der inviterede os til deltage deres markedsdag og efterfølgende gav hele deres overskud til Nenkashe. Du kan også vælge at overføre et fast beløb til Nenkashe hver måned. Du kan ønske dig støtte til Nenkashe Educational Center i fødselsdagsgave. De mange muligheder giver omkring 110.000 kr om året. Det betyder at  vi kan betale for 22 pigers skolegang og daglige fornødenheder, skolebøger, ferier m.m.. - og så er der stadig penge tilovers til, at arbejdet med at forsone pigerne med deres forældre og til at lave oplysningsarbejde omkring HIV og AIDS i lokalområderne. Er det ikke fantastisk?