Posted by on October 26, 2020

Tak til Dagmar Andreasens familiefond

som har bevilget 30.000 kr til at afholde til årlige seminarer for pigerne, som er så vigtig særlig i det kommende år, hvor de fleste af pigerne skal indhente næsten et helt års manglende skolegang.

Tak også for gavmilde donationer

Vi er taknemmelige for, at mange medlemmer har været meget generøse under coronanedlukningen, hvor vi har været afskåret fra at holde indsamlingsarrangementer. Det betyder, at vi har oversteget vores målsætning for årets indsamling.

Hjemmeundervisning

Kenya er hårdt ramt af COVID-19. Skolerne blev lukket i maj, og forventes først at blive åbnet i det nye år. Det betyder, at pigerne nu opholder sig hos deres nære familie, som – for de fleste vedkommende – er meget fattige og som nu har fået forskellige flere munde at mætte. Samtidig har de fleste af familierne ikke haft mulighed for at tjene til livets ophold i de sidste mange måneder på grund af Coronaen.

Derfor har vi valgt at sende penge til “Homeschooling”, for at give pigerne mad og mulighed for undervisning derhjemme. På baggrund af vores donation og en donation fra Global Giving, har hver af de 27 familier der blev besøgt, fået udleveret 3 liter spiseolie, 10 kg. bønner, 10 kg majs og 8 kg majsmel og 10 pakker med sundhedsremedier, herunder ansigtsmasker, hygiejnebind.

Ganske få af pigerne har mulighed for at få virtuel undervisning, andre har fået undervisning af naboer, men de fleste får ingen undervisning.

Pigerne og deres familiære afsender varme og taknemmelige hilsner med tak til Nenkashe i Danmark og til Global Giving

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*