Spring til indhold

Nenkashe Education Center

“Let the girl decide!”

Nenkashe Education Center, Kenya

Vis på kort

Silole fortæller om NEC 

Uddannelsesstøtte til en Masai-pige

Nenkashe Educational Center er en lokal organisation, der støtter børn, som lider under følgerne af forskellige gamle kulturelle traditioner, er forsømte eller hvis familier lever i uværdig fattigdom. Organisationen er styret af bærende principper fra internationale anerkendte organisationer, især fra International Labour Organisation (ILO), UNICEF, The Kenya Children`s Act og the Bill of Rights som er fastsat i Kenyas nye forfatning.

CASE

“Naeku er en 14 år gammel Maasai-pige. Som 12 årig blev hun omskåret. Siden arrangerede hendes far at hun skulle giftes med en 60 år gammel mand, hvilket ville medføre at hun måtte droppe ud af skolen i 4 klasse. Den aften medgiften skulle betales og hun skulle føres væk for at blive gift, løb hun væk om natten og søgte skjul på den nærmeste politistation. Politiet arresterede forældrene og brylluppet blev aflyst. Politiet kontaktede Nenkashe Educational Center, der er en lokal organisation, som kommer disse piger til undsætning og Naeku blev optaget på en fjernt beliggende pige kostskole. Naeku er nu igen i skole og har det mål at blive sygeplejerske.

Dette er et billede af situationen for mange Maasai-piger og for børn overalt i Kenya. Gamle traditioner og praksis har sat børn i en svag position, har frataget dem muligheden for selv at bestemme og har gjort dem til forældre som børn! Nogle af disse traditioner, som også hænger sammen med stor fattigdom rammer også drengene.

BAGGRUND

Kajiado amt er et af de 47 amter i Kenya og ligger 75 km syd for Nairobi grænsende til Tanzania. Det er et halvtørt område hovedsageligt beboet af Maasai-samfundet; en normadisk hyrdegruppe der er stærkt knyttet til deres traditioner og kultur. Masai-folket et højt beundret og respekteret folk, og er en Kenyas ”Nøgle turist attraktion”.

Kajiado amt har, som i andre amter hvor der lever mange hyrder. Mange er analfabeter og mange børn og unge dropper ud af skolen. Mange piger lider under følger af kulturelle skikke som omskæring, tidlig graviditet, tidligt giftemål og manglende vægt på uddannelse. Udover det, lider mange både piger og drenge af skader efter vold i hjemmet Der findes stadig børnearbejde, enten som huslige pligter eller som kreatur vogtere, selvom børnene forudsættes at være i skole. Disse faktorer leder ofte til at børnene dropper ud af skolen, og dermed ødelægger deres fremtidige karriere.

Fattigdommen er stor i nogle dele af amtet. Uddannelsesstandarden er meget lav, i nogle områder har 85 % af børnene ikke fuldført grundskolen. Sundhed er en nøgleudfordring. Regeringen har ofte undladt at sørge for de mest basale faciliteter under henvisning til dårlig infrastruktur, at kommunikationen er en udfordring og at vand og elektricitet sjældent er tilgængelige.

HVAD GØR VI?

  • Give børnene en god skolegang, herunder afholdelse af udgifter til skoleuniformer, skoleafgift og basale toiletartikler.
  • Sætte børnene i stand til at afslutte en fuld skoleuddannelse.
  • Støtte ”Micro-enterprises”, der undervise børnene, så de sættes i stand til at kunne forsørge sig selv
  • Yde psykosocial rådgivning og støtte til børnene.
  • Udvikle en mentorordning med henblik på at danne rollemodeller
  • Øge opmærksomheden på de negative effekter af nogle af lokalsamfundets kulturelle traditioner gennem oplysning og undervisning til lokalsamfundet

HVAD KAN DU GØRE ?

Med et medlemskab af støtteforeningen til Nenkashe Educational Center (200 kr pr. år), er du med til at sikre at 44 masaipiger får mulighed for at gå i skole og få en uddannelse.