Spring til indhold

Kenya,september 2011

  Kære Nenkashe´s Venner.

  Her sender Nenkashe Kenya mange varme hilsner, kram og knus til Nenkashe Danmark.

  Takket være jeres hårde arbejde og bestræbelser er dette år gået glat og uden stress. Alle piger
  og drenge har fået betalt deres skole fees, fået sko og alle nødvendigheder. En fantastisk fornemmelse.

  Pigerne har klaret sig godt i skolen uden de store problemer. Børnene er flittige og mange er ret
  gode akademisk og der var flere, der blev nummer 1 i klassen. Det er noget man prioriterer højt i Kenya. Vi har 1 pige i 8. klasse som skal til eksamen i oktober. Vi håber hun klarer sig godt og går videre til secondary skole.

  Vi har fire piger i syvende klasse som klarer sig så godt, at vi håber de går videre til secondary skole.
  Det bliver dyrere at sende dem til secondary skole, men med venner som jer, klarer vi også det.

  De to drenge vi har klarer sig godt. Den ene er ret flittig og har repræsenteret sin skole og sit
  distrikt i dramatik. Herligt. De er begge 10 år gamle og går i 3. klasse.

  Skolerne har haft skoleferie siden starten af juli. Det fleste af vores børn bliver som regel på skolen.

  Nyt om Nenkashe

  Pigen, som fik fjernet mandler i februar i år og som havde hjerteproblemer, var til kontrol i august og blev erklæret rask også af hjertelægen. Det barn har forandret sig meget, er glad, har taget på i vægt og er mere aktivt. Hun må have lidt i langt tid.

  Vi har besøgt vores lille 9 årig” rescue” pige, der skulle giftes med en 35-årig mand. Hun trives på børnehjemmet, og er nød til at opholde sig der indtil retssagen er afsluttet. Hun er helt bestemt traumatiseret. Vi håber retssagen kan afsluttes snart, så hun kan komme til A.I.C.skolen sammen med de andre piger.

  En anden af vore ”rescue” piger (piger, der er blevet reddet fra tidligt ægteskab eller FGM-Female Genital Mutilation) som vi modtog i september sidste år var desværre gravid. Hun måtte gå ud af skolen i april og har nu en dejlig dreng på 3 mdr. Pigen og hendes mor kontaktede os, fordi hun gerne vil fortsætte med skolen. Vi besøgte hende og hendes forældre sammen med repræsentanter fra ”The
  Children´s Office” for at diskuterer hendes fremtid. Det blev konkluderet, at forældre vil passe på babyen, medens pigen går i skole. Vi skal nu finde en ny skole til hende.

  Vi har fået to lokale sponsorer til to af pigerne. Hurrah!!

  Vi får seks muligvis otte nye piger til næste skoleår. To til tre af disse børn vil være børn “with physical challenges”.

  Projekter der ikke blev nået:

  Seminar blev ikke afholdt, fordi det ikke var muligt at samle Nenkashe¨medlemmer på datoen. Vi mener stadig at seminaret er meget vigtigt, at arbejde på “capacity building”.

  “Launching” af Nenkashe er blevet udsat, fordi det er vigtigt at afholde “capacity building” inden. Det er vigtigt at afholde “launching” for at tiltrække lokale store donorer.

  Bilen

  Projektet har ikke behov for en bil lige nu. I øjeblikket bruger vi Zippys bil og projektet betaler for benzin. Om nødvendigt, lejer projektet en større bil.

  Visionen

  Nenkashes vision er stadigvæk at etablere en “vocational school” i fremtiden. Arkitekt Thomas
  Grønlykke har tilbudt at tegne skolen og er i gang med den første fase.

  Mange tak for pengene

  Vi takker alle Nenkashes støtter, den sidste overførelse af penge er netop ankommet til banken. VI TAKKER MANGE GANGE DE BØRNEBØRN, SOM SENDTE PENGE TIL PROJEKTET. DE SKAL VIDE AT PENGENE BLEV BRUGT TIL AT KØBE SKO TIL FIRE PIGER.

  Held og lykke med jeres “launching” i november.
  Silole og Zippy på Nenkashes vegne