Spring til indhold

Livet er hårdt i Kenya

    I det tidlige forår blev landet hærget af store græshoppesværme som åd – det der skulle have været den første gode høst efter mange års tørke. Efter det kom der voldsomme regnskyl, der forårsagede store oversvømmelser og mudderskred og begravede huse og mennesker, ødelagde broer og veje og udslettede flere landsbyer. Oven i det kom så coronaen-smitten. Mange mennesker ser det som de bibelske plager, der ramte Ægypten i det gamle testamente.

    For godt en måned siden lukkede regeringen alle skoler på ubestemt tid. Pigerne blev sendt hjem til deres store  og fattige familier, som i forvejen har svært ved at mætte de mange munde og har alt for lidt plads til de store familier.

    Det er svært for familierne at beskytte sig mod smitten, fordi mange af dem ikke har tilgang til rent vand og ordentlige toiletforhold, så vi er urolige for hvordan familierne klarer sig.

    Silole og Nenkashes stab er ude af stand til at besøge pigerne, fordi det er forbudt for befolkningen i Nairobi og omegn at bevæge sig ud af deres lokalområde og fordi pigerne bor mange, mange kilometer væk, spredt over et stort område.

    Vi vil holde jer orienteret, når der sker ændringer med pigernes situation i Kenya.

    (klik ind og læs mere i nyhedsbrevet)