Julemarkedet er desværre aflyst

pga covid-19

I stedet for julemarkedet planlægger vi at holde høstfest lørdag den 3. september 2022 i Højskoleforeningens Have på Damstien i Vanløse, og vi er så heldige, at Silole planlægger at deltage i festen.

Lige nu har vi en hel del julepynt, småkager og syltetøj til salg, resten håber vi at sælge på sommerloppemarkedet og til høstfesten. Hvis I er interesseret i at købe noget af det, skal I bare kontakte os på

medlem@nenkashe.dk

Her er et eksempel på julepynt

Julemarked

Metronomen

Godthåbsvej 33, Frederiksberg

lørdag den 13. november 2021 kl 11 – 16

Vi byder på en hyggelig eftermiddag med sang og musik. Lykkehjul snurrer for børnene og de mindste kan fiske pakker i Fiskedammen eller tumle sig i puderummet.

I salgsboderne kan du vælge mellem fint forarbejdede forklæder, tehætter, strikvarer og meget mere. Afrikaboden byder på det finurligt og fint masaihåndværk og afrikanske kurve og stoffer mm. Vi sælger også honning, hjemmelavede småkager og syltetøj, små fine planter og masser af julepynt. Der er et stort lotteri med gavekort, vin og lækkert køkkentøj – doneret af velvillige butikker og virksomheder.

Og husk, at alle pengene går til masaipigernes skolegang i Kenya.

Caféen byder på lækkerier til både børn og voksne.

Categories: Nyheder | Leave a comment

Stor tak til Mercurfonden

Vi er taknemmelige for, at Mercurfonde valgte at donere 12.000 kr til at afholde seminar for pigerne også i 2022. Som I kan se i Siloles nyhedsbrev, betyder disse seminarer meget for pigerne, som gennem året er langt, langt væk fra både deres familier og fra Nenkashes ledelse.

Nyhedsbrev fra Kenya

Det sidste halve år har været vanskeligt for mange af pigerne, især for de piger der skulle afslutte enten grundskolen eller gymnasieskolen med en eksamen, fordi ingen af pigerne havde haft mulighed for at følge den virtuelle undervisning under coronanedlukningen. Fremtiden så sort ud for flere af pigerne, som havde klaret sig dårligt til den afsluttende eksamen. Derfor valgte Nenkashe at samle pigerne til et seminar, hvor de både i fællesskab og med hver enkelt pige kunne diskutere pigernes fremtidsplaner, og samtidig puste mod i dem. I kan læse mere om det i Siloles nyhedsbrev på Nenkashe Kenya, under Kenya news .

En glad kunde har købt smykker på vores Loppemarked i højskoleforeningens have

Solen skinnede og salget gik strygende og indbragte hele 6400 kr. Hårdt arbejde men hele sliddet værd.

Categories: Nyheder | Leave a comment

Nenkashe holder loppemarked

i Højskoleforeningens have på Damstien 25 i Vanløse

søndag den 23. august kl. 11 – 17.

Du kan gøre et godt køb og samtidig støtte ‘Homeschooling’ til Nenkashes masaipiger, som mangler mad og mulighed for at få undervisning fordi risiko for Coronasmitte har lukket alle skolerne i Kenya indtil efter jul.

Lige nu rejser Silole rundt til alle pigerne, for at hjælpe med at skaffe undervisningsmuligheder og mad til pigerne. Siden landet lukkede pga Coronasmitte har skole undervisning i Kenya foregået over internettet. De fleste af pigernes familier er meget fattige og mangler både mad, elektricitet og it-udstyr.

 

Categories: Nyheder | Leave a comment

MS støtter Unge grafitti-kunstnere, som spreder oplysning om Covid-19

Livet er hårdt i Kenya

(klik ind og læs mere i nyhedsbrevet)

I det tidlige forår blev landet hærget af store græshoppesværme som åd – det der skulle have været den første gode høst efter mange års tørke. Efter det kom der voldsomme regnskyl, der forårsagede store oversvømmelser og mudderskred og begravede huse og mennesker, ødelagde broer og veje og udslettede flere landsbyer. Oven i det kom så coronaen-smitten. Mange mennesker ser det som de bibelske plager, der ramte Ægypten i det gamle testamente.

For godt en måned siden lukkede regeringen alle skoler på ubestemt tid. Pigerne blev sendt hjem til deres store  og fattige familier, som i forvejen har svært ved at mætte de mange munde og har alt for lidt plads til de store familier.

Det er svært for familierne at beskytte sig mod smitten, fordi mange af dem ikke har tilgang til rent vand og ordentlige toiletforhold, så vi er urolige for hvordan familierne klarer sig.

Silole og Nenkashes stab er ude af stand til at besøge pigerne, fordi det er forbudt for befolkningen i Nairobi og omegn at bevæge sig ud af deres lokalområde og fordi pigerne bor mange, mange kilometer væk, spredt over et stort område.

Vi vil holde jer orienteret, når der sker ændringer med pigernes situation i Kenya.

Categories: Nyheder | Leave a comment

Godt nytår og en varm tak til medlemmer og generøse givere.

 

Målet for indsamlingen i 2019 var 80.000 kr.

Vi kan glæde jer med, at vi nåede helt op på 115.594 kr.

Silole Mpoke Grønlykke sender jer alle en taknemmelig hilsen med ønsket om et godt nytår og tak for jeres bidrag til pigernes skolegang.

Årets sidste nyhedsbrev finder I ved at klikke på linket.

I nyhedsbrevet kan I følge pigernes skolegang og uddannelse og få en kort beskrivelse af det årlige seminar. Herunder ser I et billede fra seminaret med både elever og lærere og Nenkashes bestyrelse.

 

 

 

 

 

Categories: Nyheder | Leave a comment